Schoonmaak & Onderhoud | 21 maart 2024

Maak je zonwering schoon tijdens de lente!

Wil je die vlekken en vuil op je zonnescherm, markies of screen weghalen, maar zonder het doek te beschadigen of te verkleuren? Het schoonmaken van zonwering is makkelijk en effectief met de tips die je in dit artikel vindt!

Na de winterse regen, ijzel en storm zie je waarschijnlijk groene en bruine vlekken op je (elektrische) zonwering. Het ziet er vies uit en dat wil je veranderen. Maar hoe maak je het eigenlijk schoon? Hier zijn wat tips:

Tip 1: Schoonmaken op een lentedag is slim. Het is dan droog en bewolkt, wat perfect is voor het reinigen van je zonwering. Kies een moment waarop de zon niet te fel schijnt om droogvlekken te voorkomen.

Tip 2: Om kleurverschil te voorkomen, is het slim om het hele doek te reinigen, niet alleen de vlekken. Soms is het doek licht verkleurd door vuil, zelfs als je dat niet ziet. Zo zorg je ervoor dat je zonwering er overal hetzelfde uitziet.

Tip 3: Gebruik een mild schoonmaakmiddel. Vermijd chemische schoonmaakmiddelen, want die kunnen lelijke vlekken veroorzaken. Warm water kan vaak al genoeg zijn, maar voor hardnekkiger vuil kun je een speciaal reinigingsmiddel gebruiken. Test het middel eerst op een klein stukje doek dat niet opvalt om kleurverschil te voorkomen.

Tip 4: Maak je zonwering stap voor stap schoon. Begin met het schoonmaken van de bovenbak, rol de zonwering uit, borstel het grove vuil eraf, maak het doek schoon met een sopje, laat het sopje intrekken, spoel het doek af met schoon water en laat het volledig drogen voordat je het weer oprolt.

Tip 5: Onderhoud je zonwering regelmatig door het minstens één keer per jaar schoon te maken. Zo blijft het er stralend uitzien en gaat het langer mee. Vuil kan namelijk de structuur van het doek aantasten en scheuren veroorzaken.

Hulp nodig?

Het team van Hoeks Zonwering is ook in staat om onderhoud uit te voeren aan je zonweirng. Onze monteurs maken het doek schoon en checken alle onderdelen na. Zo ben jij weer klaar voor de zomer! Neem contact op voor de mogelijkheden en om een afspraak te plannen.