Nieuws | 18 april 2024

Groei jij met ons mee? Check hier de instructies voor het groeipapier

Jij hebt van een van onze medewerkers groeipapier gekregen met ons nieuwe logo erop. In dit papier zitten zaadjes van vergeet-me-nietjes en je kan deze dan ook planten in je tuin. Hieronder vertellen we je er alles over!

Wat is groeipapier?

Het papier dat je in handen hebt, is niet zomaar gewoon papier. Groeipapier is namelijk gemaakt van gerecycled materiaal, wat betekent dat er geen bomen voor hoeven te worden gekapt. In dit papier zitten zaadjes verstopt, die gaan groeien zodra ze in vochtige aarde worden geplant. 

Hoe werkt het?

Groeipapier is speciaal ontworpen zodat het, wanneer het in de aarde wordt geplant, onder de juiste omstandigheden composteert en de zaadjes gaan groeien. Maar hoe zorg je voor het beste resultaat? Hier is een eenvoudig stappenplan:

  • STAP 1: VOORBEREIDEN Kies waar je het groeipapier gaat planten. Het kan binnen of buiten, maar buiten is wat lastiger vanwege het weer. Je hebt zon nodig, maar niet te heet. Voorjaar of zomer is het beste. Als je twijfelt, gebruik dan een pot met goede potgrond die je binnen kunt zetten als dat nodig is. Vul de pot voor ongeveer 2/3 met potgrond.

 

  • STAP 2: PLANTEN Leg het groeipapier op de aarde in de pot. Als het papier groter is dan de pot, maakt het niet uit als het overlapt. Maak het papier nat en strooi een dun laagje grond (ongeveer een halve centimeter) erover en druk het zachtjes aan.

 

  • STAP 3: WATER GEVEN Geef het papier een flinke scheut water. Het moet goed vochtig zijn, maar niet te nat. Houd het papier minstens de eerste 10 dagen vochtig, omdat dit nodig is voor de zaadjes om te ontkiemen. Een zonnige plek helpt zeker!

 

  • STAP 4: LAAT HET GROEIEN Als de zaadjes ontkiemen, blijf het papier vochtig houden, maar minder dan eerst om te voorkomen dat de zaailingen verdrinken. Geef de plantjes af en toe water, afhankelijk van wat ze nodig hebben om te groeien.

 

  • STAP 5: GENIET! Na een paar weken zullen de plantjes gaan bloeien. Je kunt ze afsnijden en in een vaasje zetten of ze gewoon in de pot of de grond laten groeien. Hoe dan ook, geniet van het prachtige en duurzame resultaat van groeipapier!